Voetballers doen hun best!

Wat was het mooi weer dit weekend, tijd voor een toernooitje! Iedereen die kon voetballen werd opgetrommeld, het toernooischema werd opgesteld. En dan....spelen maar! Dat werd wel zweten en puffen, maar gezond om zo bezig te zijn. Na afloop reikte Silke (de stagiaire) de prijzen uit en ieder kreeg een medaille. De beker en hoofdprijs gingen naar Stefan, gefeliciteerd hoor! En voor iedereen een ijsje natuurlijk.

Hoi!

Mijn naam is Silke Nicolai, 18 jaar en ik woon in Leek. Sinds februari 2018 loop ik voor een halfjaar stage op de zorgboerderij. Dit doe ik voor de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op het Noorderpoort. Ik zit in het tweede leerjaar.

Na deze opleiding wil ik graag doorleren op het HBO, om uiteindelijk iets in de psychiatrie of psychologie te gaan doen. Naast stage en school werk ik bij de Gamma. Ik vind het leuk om te koken, en om met vrienden/vriendinnen af te spreken.

Ook ben ik graag onderweg en onderneem ik veel. Ik ben om het weekend op zaterdag en zondag bij de zorgboerderij. Ik vind het erg leuk om met de kinderen te zijn en we doen veel leuke dingen. 

 

 

Op de uitkijktoren

Eindelijk was die open en mochten we op de toren om over de Onlanden uit te kijken. Dat was een hele klim en sommigen durfden niet zo hoog te klimmen. Maar een keer boven kon je wel heel ver kijken! Met de verrekijkers konden we zelfs onze zorgboerderij zien, de kas en de drinkbakken van de koeien. Maar vlak onder de toren liepen twee vossen! En iemand zag een eekhoorntje in de bomen klimmen. Spannend hoor, we gaan er zeker weten nog wel vaak op om te kijken.

Lammetjesdag

In de schaapskooi van Balloo mochten kinderen naar de lammetjes kijken en knuffelen en aaien. Het was er erg druk! De schapen waren wat schichtig en de lammetjes kropten achter de moeders of in de hoekjes. Het lukte wel om enkele lammeren te verschalken. De schaapskudde hebben we gemist, die liep nog op het Balloerveld. We zagen wel wol spinnen en weven en we mochten zelf van een pluk wol een draad proberen te maken. Sommigen scoorden nog een beschuit met muisjes vanwege de geboorte van nieuwe lammetjes. 

 

Hallo! Mijn naam is Romee Schierbeek, ik ben 20 jaar en woon in Peize.

Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen. Deze opleiding sprak mij aan, omdat het een brede opleiding is en je er nog veel kanten mee op kan. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, maar het werkzaam zijn op een zorgboerderij is voor mij een nieuwe uitdaging. Naast mijn opleiding werk ik bij de Albert Heijn en vind ik het erg leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken.  In de (zomer) vakanties werk ik in een animatieteam op een camping in het buitenland en dit vind ik fantastisch! Verder kan je mij in de winter vinden op de piste in Oostenrijk. Het komende schooljaar zal ik stage lopen op Zorgboerderij Achterstewold, op de woensdag- en vrijdagmiddag. Ik kijk er naar uit om hier veel dingen te leren en te ontdekken of deze kant van het werkveld mij aanspreekt!