Zeehondenopvang Pieterburen

Zaterdag deden we mee met een rondleiding bij het zeehondencentrum in Pieterburen. We mochten in het huis kijken waar zieke zeehonden worden opgevangen en soms ook geopereerd. De juf vertelde heel veel over de gewone en de grijze zeehonden waarvan de zieke pups naar de opvang worden gebracht. Dat duurde wel wat lang....! Een paar kleine pups lagen daar, gelukkig dat ze goed geholpen worden om weer beter en sterker te worden. Alle gezonde zeehondjes waren net twee dagen eerder weer naar de Waddenzee gebracht, dus de bakken buiten waren helemaal leeg deze keer! Gelukkig was er wel een haaien tentoonstelling, dat was spannend! En een nieuwe speelplaats waar je op eilandjes kunt klimmen, klauteren en spelen tussen eb en vloed. Genoeg te doen dus, want alleen maar luisteren duurt erg lang...!

 

 

Walk for life - Zorgboerderij als pleisterplaats in wandelroute

Op zaterdag 26 mei was Zorgboerderij Achterstewold wederom een rustplek voor de wandelaars van de wandeltocht Walk for life. Zo'n 250 wandelaars startten bij Kaap Hoorn en liepen naar de molen van Roderwolde, vandaar naar onze zorgboerderij en door de Onlanden weer terug naar het beginpunt. In totaal 28 kilometer wandelen met prachtig weer en gelukkig een verkoelend windje. Bij de zorgboerderij konden de mensen even rusten en bijtanken, want het was warm die dag! Gelukkig geen werk voor de mensen van het Rode kruis deze keer, wel extra water aanraden vanwege de hitte. Dribbel had het wel druk met al die vreemde mensen op het erf! Wat ons betreft een goed initiatief en de opbrengst voor de versnaperingen schenken we aan het goede doel. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd om aandacht te vestigen maar ook om geld te kunnen genereren voor jongeren (18 t/m 35 jaar) die geconfronteerd worden met kanker. Dit jaar gaat de opbrengst van Walk for life naar het aanschaffen van speciale sportfietsen die ze in het UMCG kunnen gebruiken voor die jongeren.

 

Hoi!

Mijn naam is Silke Nicolai, 18 jaar en ik woon in Leek. Sinds februari 2018 loop ik voor een halfjaar stage op de zorgboerderij. Dit doe ik voor de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen op het Noorderpoort. Ik zit in het tweede leerjaar.

Na deze opleiding wil ik graag doorleren op het HBO, om uiteindelijk iets in de psychiatrie of psychologie te gaan doen. Naast stage en school werk ik bij de Gamma. Ik vind het leuk om te koken, en om met vrienden/vriendinnen af te spreken.

Ook ben ik graag onderweg en onderneem ik veel. Ik ben om het weekend op zaterdag en zondag bij de zorgboerderij. Ik vind het erg leuk om met de kinderen te zijn en we doen veel leuke dingen. 

 

 

Voetballers doen hun best!

Wat was het mooi weer dit weekend, tijd voor een toernooitje! Iedereen die kon voetballen werd opgetrommeld, het toernooischema werd opgesteld. En dan....spelen maar! Dat werd wel zweten en puffen, maar gezond om zo bezig te zijn. Na afloop reikte Silke (de stagiaire) de prijzen uit en ieder kreeg een medaille. De beker en hoofdprijs gingen naar Stefan, gefeliciteerd hoor! En voor iedereen een ijsje natuurlijk.

Hallo! Mijn naam is Romee Schierbeek, ik ben 20 jaar en woon in Peize.

Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen. Deze opleiding sprak mij aan, omdat het een brede opleiding is en je er nog veel kanten mee op kan. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, maar het werkzaam zijn op een zorgboerderij is voor mij een nieuwe uitdaging. Naast mijn opleiding werk ik bij de Albert Heijn en vind ik het erg leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken.  In de (zomer) vakanties werk ik in een animatieteam op een camping in het buitenland en dit vind ik fantastisch! Verder kan je mij in de winter vinden op de piste in Oostenrijk. Het komende schooljaar zal ik stage lopen op Zorgboerderij Achterstewold, op de woensdag- en vrijdagmiddag. Ik kijk er naar uit om hier veel dingen te leren en te ontdekken of deze kant van het werkveld mij aanspreekt!