Op de uitkijktoren

Eindelijk was die open en mochten we op de toren om over de Onlanden uit te kijken. Dat was een hele klim en sommigen durfden niet zo hoog te klimmen. Maar een keer boven kon je wel heel ver kijken! Met de verrekijkers konden we zelfs onze zorgboerderij zien, de kas en de drinkbakken van de koeien. Maar vlak onder de toren liepen twee vossen! En iemand zag een eekhoorntje in de bomen klimmen. Spannend hoor, we gaan er zeker weten nog wel vaak op om te kijken.

Samen schaatsen!

Met de bus naar de Grote Markt in Groningen is al spannend, maar dan schaatsen op een kunstijsbaan!! Gelukkig hadden we een dak boven ons hoofd, want er kwam een dikke hagelbui over. Maar de schaatsers hadden het niet door, ze probeerden op de been te blijven en te schaatsen. De stagiaire Melanie had het georganiseerd en trok iedereen mee de baan op. Maar wat was het moeilijk, sommigen leverden hun schaatsen weer in en gingen gewoon kijken naar de anderen. Gelukkig waren er steuntjes in de vorm van een beer of pinguïn dan viel je niet steeds op je kont! Na afloop gingen we chocolademelk met slagroom drinken, dat was dik verdiend!

 

Hallo! Mijn naam is Romee Schierbeek, ik ben 20 jaar en woon in Peize.

Momenteel zit ik in het tweede jaar van de opleiding Social Work aan de Hanzehogeschool in Groningen. Deze opleiding sprak mij aan, omdat het een brede opleiding is en je er nog veel kanten mee op kan. Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken, maar het werkzaam zijn op een zorgboerderij is voor mij een nieuwe uitdaging. Naast mijn opleiding werk ik bij de Albert Heijn en vind ik het erg leuk om met vrienden en vriendinnen af te spreken.  In de (zomer) vakanties werk ik in een animatieteam op een camping in het buitenland en dit vind ik fantastisch! Verder kan je mij in de winter vinden op de piste in Oostenrijk. Het komende schooljaar zal ik stage lopen op Zorgboerderij Achterstewold, op de woensdag- en vrijdagmiddag. Ik kijk er naar uit om hier veel dingen te leren en te ontdekken of deze kant van het werkveld mij aanspreekt!