Vissen in De Gouw

Wat is er nou spannender dan zelf gaan vissen met je hengel en zelfgezochte wormen aan het haakje doen. Regelmatig wordt er een hengeltje uit geworpen en een visje gevangen die daarna natuurlijk weer wordt terug gezet. Met een echte vispas en ID kaart hoeven de jongens niet meer bang te zijn voor de man van Natuurmonumenten die ze op de vingers tikte. Dat was een spannend avontuur! Nu gewoon lekker vissen vangen.

Crossen in Roden

In de zomervakantie hebben we een middag gefietst op de crossbaan in Roden tegenover de Vrijbuiter. Het was erg warm weer maar de jongens en meiden deden het goed! Teis won de eerste prijs, hij had het langst gefietst zonder ongelukken. Soms bleek een heuvel te hoog of een pad te smal. Na afloop aten we een lekker ijsje, dat hielp goed tegen de dorst (en soms de schrik!).

 

Walk for life - Zorgboerderij als pleisterplaats in wandelroute

Op zaterdag 26 mei was Zorgboerderij Achterstewold wederom een rustplek voor de wandelaars van de wandeltocht Walk for life. Zo'n 250 wandelaars startten bij Kaap Hoorn en liepen naar de molen van Roderwolde, vandaar naar onze zorgboerderij en door de Onlanden weer terug naar het beginpunt. In totaal 28 kilometer wandelen met prachtig weer en gelukkig een verkoelend windje. Bij de zorgboerderij konden de mensen even rusten en bijtanken, want het was warm die dag! Gelukkig geen werk voor de mensen van het Rode kruis deze keer, wel extra water aanraden vanwege de hitte. Dribbel had het wel druk met al die vreemde mensen op het erf! Wat ons betreft een goed initiatief en de opbrengst voor de versnaperingen schenken we aan het goede doel. Het evenement wordt ieder jaar georganiseerd om aandacht te vestigen maar ook om geld te kunnen genereren voor jongeren (18 t/m 35 jaar) die geconfronteerd worden met kanker. Dit jaar gaat de opbrengst van Walk for life naar het aanschaffen van speciale sportfietsen die ze in het UMCG kunnen gebruiken voor die jongeren.

 

Zeehondenopvang Pieterburen

Zaterdag deden we mee met een rondleiding bij het zeehondencentrum in Pieterburen. We mochten in het huis kijken waar zieke zeehonden worden opgevangen en soms ook geopereerd. De juf vertelde heel veel over de gewone en de grijze zeehonden waarvan de zieke pups naar de opvang worden gebracht. Dat duurde wel wat lang....! Een paar kleine pups lagen daar, gelukkig dat ze goed geholpen worden om weer beter en sterker te worden. Alle gezonde zeehondjes waren net twee dagen eerder weer naar de Waddenzee gebracht, dus de bakken buiten waren helemaal leeg deze keer! Gelukkig was er wel een haaien tentoonstelling, dat was spannend! En een nieuwe speelplaats waar je op eilandjes kunt klimmen, klauteren en spelen tussen eb en vloed. Genoeg te doen dus, want alleen maar luisteren duurt erg lang...!

 

Voetballers doen hun best!

Wat was het mooi weer dit weekend, tijd voor een toernooitje! Iedereen die kon voetballen werd opgetrommeld, het toernooischema werd opgesteld. En dan....spelen maar! Dat werd wel zweten en puffen, maar gezond om zo bezig te zijn. Na afloop reikte Silke (de stagiaire) de prijzen uit en ieder kreeg een medaille. De beker en hoofdprijs gingen naar Stefan, gefeliciteerd hoor! En voor iedereen een ijsje natuurlijk.